Пловдив, ул. "Абоба" 9
0889245554
kuzmova@viboaspect.com

Боуен Терапия

bowtech-logo

Техниката БОУЕН е първостепенно откритие на 21 век.

 

Гениалният Том Боуен,създателят на тази техника е открил средство как да върне тялото ни към „първоначалните настройки“. Холистична Терапия, която настройва тялото да се самолекува.

Нашето тяло е най-уникалната „машина“в цялата Вселена! Ние сме създадени да живеем без болести, перфектно приспособени към заобикалящата ни среда и притежаваме целия ни необходим „инструментариум“ за самовъзстановяване. Всеки дисбаланс или проблем в тялото ни може да бъде посочен и отстранен чрез активиране на собствените възстановителни механизми.

ТЕРАПИЯ ЗА ВСИЧКИ!

Техниката Боуен се препоръчва за всички възрасти, от новородени до дълбока старост, с остри или хронични проблеми.

624-400-semejstvo-deca-roditeli-majka-bashta-familiiabremenni-dsc_9430-600x600
 

Резултатите са впечатляващи и при бебета и при животни, така че плацебо ефект е невъзможен!
Остри, хронични, неврологични и психо-соматични заболявания се подобряват след БОУЕН процедура.
Методиката няма противопоказания.

Състояния, които се повлияват много добре от Боуен терапията са:

-Мускулно-скелетни и ставни проблеми:
Замръзнало рамо, травми от пренапрежение, проблеми с тазобедрените стави и колената, навяхване на глезените, болки в гърба, ишиас, гръбначни изкривявания, всякакви спортни травми.

-Дисбаланс и проблем на вътрешните органи:
Главоболие и мигренни състояния, астма и бронхиални симптоми, сенна хрема, проблеми с бъбреците, нощно напикаване, стомашно-чревни разстройства, безплодие, менструални проблеми, бебешки колики.

-Емоционален дисбаланс, напрежение, стрес, депресия, синдром на остра или хронична умора, безсъние.
-Авто-имунни заболявания, алергии

-Неврологични проблеми, инсулт, Паркинсон, шокови състояния…..и много други!

КАК СЕ ПРАВИ?

Техниката БОУЕН /Боутек/ е изцяло нова концепция за възстановяване на тялото. Тя не е нито взаимствана, нито подобна на която и да е друга методика.
Терапията БОУЕН се състои от нежни движения с палци и пръсти върху мускули и съединително-тъканни структури, директно върху кожа или върху леки дрехи.

kak-se-prawi-3
Тези движения изпращат съобщения до нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.
По време на процедурата има чести, но важни паузи, които позволяват на тялото да реагира и активира оздравителния процес.

glawa
Резултатите могат да бъдат забележителни, дори само от една процедура, тъй като тялото продължава да се самолекува през следващите няколко дни. Често, само няколко процедури са необходими за да се повлияе настоящото състояние.

kak-se-prawi-1
Терапевтът може да третира конкретен проблем или да въздейства цялостно на тялото.
За разлика от много други мануални модалности техниката БОУЕН не използва силови манипулации.

images-1

Практикуващият не насилва тялото да направи „това, което му се каже“, а го оставя само да направи това, от което има нужда за времето, което му е нужно.
Всеки се чувства добре с БОУЕН

nova-kartinka
МЕХАНИЗМИ НА ДЕЙСТВИЕ

Проприорецепция: Проприорецепторите са сетивни нервни влакна в края на периферната нервна система.Всяко докосване на кожата стимулира тези рецептори, които изпращат импулси към главния и гръбначния мозък, където информацията от тях се обработва и се изпраща обратен отговор към съответната зона.

Фасции:Фасцията създава пространство между отделните мускули и мускулни групи, позволявайки оптимално и здравословно движение на течностите към всички тъкани. Те са най-разпространените структури в нашето тяло и са изключително богати на неврорецептори, чийто брой в тях е по-голям отколкото в кожата.Почти всяко движение БОУЕН се прави на нивото на повърхностната фасция.

Вегетативна Нервна Система /ВНС/: Контролира 80% от функциите на нашето тяло и ни поддържа живи.Техниката Боуен успява да балансира ВНС, връщайки на тялото ни усещането за спокойствие и баланс.Постига се фаза на по-дълбока релаксация, в която хранителните вещества и течности се абсорбират, асимилират и доставят до тъканите по-лесно, отпадните метаболитни продукти се отстраняват и клетките имат възможността да се възстановяват и регенерират.

Пиезоелектричен поток:Електричен заряд, генериран при механично въздействие върху тъканите.Нежното разтягане и оказаният натиск с движенията БОУЕН променят пиезоелектричния потенциал на фасцията и течностите в нея, което води до освобождаване на подвижността и и повишаване на микроциркулацията в засегнатите тъкани.

Солитон вълни:Те са различни от другите видове вълни, защото могат да задържат енергията в себе си. Освободени в тялото те създават вибрации, които изчистват резонанса, натрупал се с времето от токсини, заболявания, травми и емоции.

За по-подробна информация относно терапията, личноста на Том Боуен, споделени случаи и др.вижте сайта www.bowen.bg